Varpsund Arena Dynamiska Skyttar

VADS erbjuder unika möjligheter att träna och tävla inom dynamiskt skytte i Varpsund Arenas toppmoderna inomhusskjutbana.

VADS tränings- och tävlingsverksamhet

Som medlem i VADS har du tillgång till regelbundna träningstillfällen på vardagar 2 x 4 timmar med instruktör, beroende på om du har eget vapen eller behöver låna klubbvapen. Non-tox ammunition finns att köpa på plats.

Träningstider:

Tisdagar: 17:00 – 21:00
Torsdagar: 17:00 – 21:00

VADS organiserar även regelbundna grund- och fortsättningskurser och tävlingar.

För aktuella tävlingar och registrering besök SSI här.

IPSC grundkurser

För att börja med dynamiskt skytte måste man genomföra en s.k. grundkurs med regel- och säkerhetsutbildning med pistol. Grundkursen omfattar normalt ca. 15 – 20 timmars hemstudier, en teorikväll med regelfrågor och teoretiskt prov samt en helg på skjutbanan.

VADS genomför 4 – 6 st. grundkurser per år och vänder sig till dig som antingen redan håller på med skytte eller som inte har någon erfarenhet av pistolskytte.

Du måste vara medlem in en IPSC-förening för att bli antagen till grundkursen. Om du inte redan är medlem i en annan IPSC-förening, så kan du ansöka om medlemskap i VADS samtidigt som du söker till grundkursen. Avgift för medlemskap i VADS betalas innan kursstart.

VADS genomför bakgrundskontroller via SRS Security på samtliga nya medlemmar.

Kursavgift: 5,700 kr

Skicka in din intresseanmälan till IPSC-grundkurser.

IPSC fortsättningskurser

VADS genomför även fortsättningskurser inom pistol, karbin och hagel för redan aktiva dynamiska skyttar och som skräddarsys till varje tillfälle. Kursledare är erfarna nationella och internationella skyttar.

Kursavgift: Priset beror på kursens inriktning och vem som är kursledare.

Information kommer sedan via mail om kurstillfällen, kursledare, pris och inriktning på fortsättningskurserna.

Skicka in din intresseanmälan till IPSC-fortsättningskurser.

Bli medlem i VADS

För att bli medlem i vår klubb krävs det att du antingen går vår IPSC-grundkurs eller har gått en annan IPSC-grundkurs med godkänt resultat. Du ska vara ostraffad samt bli godkänd av styrelsen efter genomförd bakgrundskontroll av SRS Security.

Är du aktiv skytt och redan har en tävlingslicens, egna vapen och vill byta klubb till VADS så skickar du en intresseanmälan att byta klubb så behandlar vi frågan i styrelsen.

Oavsett så blir du provmedlem i 12 månader så vi har möjligt att lära känna dig.

VADS medlemsavgift är 6,000 kr/år.

Skicka in din medlemsansökan till VADS.